Влада має відповісти за те, що країна не готувалася до війни з РФ — експерт

Колобарантів та всіх, хто висловлюється проти України, треба лишати можливості голосувати або позбавляти громадянства України. Крім того, діюча влада має відповісти за те, що країна не була готова до війни.

Влада має відповісти за те, що країна не готувалася до війни з РФ — експерт

Про це під час ефіру заявив директор «Агентства моделювання ситуацій» Віталій Бала.

«Має бути прийнято закон про колабораціонізм. За фінансування терористів та сепаратистів має бути кримінальна відповідальність. Людина, яка скаже щось проти України, чи спаплюжить прапор України, має нести від адміністративної відповідальності включно позбавлення можливості брати участь в виборах та до позбавлення громадянства. Тобто треба вносити зміни в Конституцію. Це потрібно було зробити давно. Маючи такого географічного сусіда, нам треба вживати відповідні заходи», — каже В. Бала.

За його словами, діюча влада має відповісти за те, що країна не готувалася до війни з РФ.

" Президент США Байден попереджав про повномасштабне вторгнення, але влада до нього не прислухалася. Секретар РНБО Данілов розповідав, що ми до всього готові, а коли почалася війна заявив, що влада не очікувала наступ з Білорусі. Проте про це неодноразово попереджали Україну. Тому, люди, які недослухалися мають понести за це відповідальність. Також треба з’ясувати, чому з Білорусі швидко дійшли до Києва та що відбулося в Херсоні та Маріуполі. На ці питання треба буде давати відповіді після перемоги", — резюмує В. Бала.