Ахметов передає державі свій медіабізнес

Бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу.

Ахметов передає державі свій медіабізнес

«Я прийняв вимушене рішення про вихід моєї інвестиційної компанії SCM з медійного бізнесу. Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МГУ», — йдеться у заяві Ахметова.

Він вказує, що його рішення пов'язане з небажанням бути олігархом.

«Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово казав, що не був, не є й не буду олігархом», — заявив Ахметов.

Він поскаржився, що закон визначає дуже короткий термін для продажу медіаактивів. В умовах війни знайти за шість місяців інвестора для медіаактивів SCM неможливо, заявив Ахметов.

Бізнесмен заявив, що з 2000 року інвестував понад $ 1,5 млрд у свій медіахолдинг, тому йому дуже важко ухвалювати рішення про вихід з медійного бізнесу.

«Найбільша інвестиція — це внесок кожного з 4 000 журналістів і співробітників нашої медійної команди. Завдяки вашій роботі канали „Україна“ й „Україна 24“ стали лідерами в Україні за глядацькою аудиторією, а канали групи „Футбол“ збирали мільйони уболівальників перед екранами», — заявив він.