Франція передала Україні мобільну ДНК-лабораторію

Центр криз та підтримки Міністерства Європи та закордонних справ Франції передав Офісу генерального прокуратура України нову мобільну лабораторію, призначену для експрес-аналізу та експертизи ДНК.

Зазначається, що ця ДНК-лабораторія розгортається у польових умовах і не має аналогів у світі генетики. Обладнання дозволяє проводити експрес-генетичний аналіз великої кількості біологічних зразків. Лабораторія була розроблена французькою компанією TRACIP (Deveryware group) спільно з IRCGN — експертом у галузі ідентифікації жертв (відбір проб та обробка ДНК) та збору доказів.

МЗС наголошує, що Франція рішуче налаштована на те, щоб винні у масових злочинах, вчинених під час російської агресії проти України, відповіли за свої дії та постали перед судом. Підкреслюється, що МВС та МЗС Франції «зберігають повну мобілізацію для надання конкретної підтримки зусиллям, що вживаються в цьому напрямку владою України та Міжнародним кримінальним судом.

В повідомленні наголошується, що на знак солідарності з українським народом Франція й надалі підтримуватиме боротьбу із безкарністю в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ОГП, у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів росії наразі налічується вже 127 підозрюваних, з яких 15 осіб фізично перебувають на території України.