Запорізькі заводи починають відновлювати виробництва

Промислові підприємства Запоріжжя, які з початком війни були змушені зупинитися або скоротити виробництво, наразі відновлюють свою роботу.

Запорізькі заводи починають відновлювати виробництва

Так на заводі «Дніпроспецсталь» наразі працюють більше половини потужностей. А це і відновлення робочих місць, і зарплати, податки.

З початком війни на підприємстві були змушені скоротити виробництво до технологічного рівня. Відновлювати почали лише за три місяці. На жаль, дві третини сировини — імпортні, тому на заводі відчувають проблеми з поставками нержавіючого брухту через заблоковані портИ та дефіцит вантажного транспорту. Це також зумовлює труднощі з експортом продукції.

«На жаль ще не можемо всіх робітників залучити до виробничого процесу, але вже більша частина працює. І люди отримують соціальні гарантії заробітну платню повну або ще часткову, але ми всі сподіваємось на скоріший мир, розвиток та працю на відновлення держави і нашого міста в першу чергу «, — розповів Сергій Кійко голова правління ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь».

«Підприємство запрацювало ще не на повну потужність, але вже більше половини. І це дуже важливо. Це і робота, і податки, і занятість наших робітників, і продовження металургійної історії нашого міста, тому Запоріжжі було, є, і ми впевнені надалі буде містом металургів», — зазначив голова ЗОВА Олександр Старух.

Наразі на підприємстві виконують поточні та перспективні замовлення, щодо певних марок сталі вони вже є навіть на вересень. Якщо логістика налагодиться, то найближчим часом електрометалурги сподіваються відновити обсяг виробництва до 75% довоєнного рівня.