У Греції розбився вантажний літак українського виробництва: всі подробиці катастрофи

На півночі Греції поблизу міста Кавала у суботу, 16 липня, розбився вантажний літак Ан-12, що летів із Сербії до Йорданії.

У Греції розбився вантажний літак українського виробництва: всі подробиці катастрофи

Авіакатастрофа сталась приблизно о 23:00 за місцевим часом. Літак був втрачений під час стеження за 10 морських миль на захід від Кавали.

Грецький державний мовник ERT повідомив, що літак перевозив 12-тонний вантаж, який був «потенційно небезпечним». Повідомляється, що пілот попросив екстрену посадку в аеропорту Кавали через проблему з двигуном, але не зміг досягти злітно-посадкової смуги.

За попередніми даними, на борту літака перебувало 8 осіб. Про їх долю наразі невідомо.

У Мережі з’явилися кадри, на яких видно, як літак уже горить під час зниження. Після того, як він зіткнувся з землею, стався потужний вибух.

За повідомленнями кількох ЗМІ, очевидці також чули вибухи.

Місцева влада повідомила, що було залучено сім пожежних машин, але вони не змогли під’їхати до місця аварії через вибухи.

«Ми розглядаємо вантаж як небезпечний матеріал», — сказав представник пожежної служби.

Спеціальний підрозділ Греції з реагування на стихійні лиха також досліджував місце події.

Як запобіжний захід через сильний запах, що виходить з місця катастрофи, влада попросила жителів двох найближчих до місця катастрофи населених пунктів тримати вікна зачиненими всю ніч, не виходити з дому та носити маски. Влада каже, що не знає, чи були в літаку якісь небезпечні хімікати.