Актори розбомбленого Маріупольського театру зіграли свою першу виставу

Актори розбомбленого Маріупольського театру зіграли свою першу виставу в Ужгороді — п’єсу про Василя Стуса «Крик нації».

Актори розбомбленого Маріупольського театру зіграли свою першу виставу

Прем'єра вистави відбулася 16 липня в Ужгороді на великій сцені Закарпатського обласного музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв. Її зіграють також сьогодні та 23 липня.

На сцені — сім акторів Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) — це ті учасники колективу на двісті осіб, котрі змогли виїхати та виявили бажання відроджувати свій театр в Ужгороді разом із режисеркою Людмилою Колосович, директоркою театру.

Виставу «Крик нації» режисерка створювала разом із акторами трупи. Це історія про життя Василя Стуса у прочитанні маріупольців.

Дату прем'єри також обрали не випадково. Як розповіла Колосович, рівно 4 місяці тому, 16 березня, росіяни скинули бомбу на Маріупольський драмтеатр.

«Відтак ми рівно через чотири місяці після цього прем'єрою вистави про Стуса заявили про себе усьому світу: ми — живі» — сказала вона.

Після прем'єри акторів та режисерку нагородили пам'ятними нагрудними знаками «За розвиток Донеччини».

Із цією виставою маріупольці планують подорожувати світом — уже є попередні домовленості про її показ у Польщі, Франції та Словаччині.