На Херсонщині окупанти укріпляють рубежі оборони залізобетонними конструкціями

На Херсонщині підрозділи російських окупаційних військ масово змінюють пункти дислокації, намагаючись заховатися за мирним населенням.

Про це заявили в оперативному командуванні «Південь».

В ОК зазначають, що частина будівель, де раніше базувалися окупанти, покинута. Натомість нові місця собі вони обирають в щільно населених житлових районах, «сподіваючись, що сили оборони України не наноситимуть ударів, які можуть бути загрозою для місцевих жителів», кажуть в командуванні.

За даними ОК, в північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання росії зберігається в складі 2 ракетних та 1 великого десантного кораблів. При цьому ворожі судна перебувають в безпечних від ракет районах в зоні прикриття їх берегових систем ППО.

Командування також розповіло, що у спробі створити ілюзію контролю Зміїного ворог продовжує періодичні атаки по острову. Так, вночі 18 липня пара бомбардувальників Су-24 знову завдала удару по залишках ворожої техніки на острові. Втрат з українського боку немає.

«Ворог продовжує вогневий та психологічний тиск на сили оборони і жителів південного регіону. Загроза ракетних атак та артилерійських обстрілів вздовж лінії зіткнення і в глибоко тилових районах залишається високо імовірною», — резюмували в ОК «Південь» і закликали мешканців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.