Експерт розповів, чому насправді Зеленський відсторонив Баканова

Люди, які разом з головою Служби безпеки Іваном Бакановим прийшли до СБУ, підозрюються у держзраді. Це робить неможливим подальше продовження ними виконання своїх службових повноважень.

Експерт розповів, чому насправді Зеленський відсторонив Баканова

Про це під час ефіру розповів політичний експерт Андрій Вігірінський.

«Баканов відсторонюється по дисциплінарному статуту ЗСУ через бездіяльність, яка могла потягнути за собою тяжкі наслідки. В цілому на це нашаровується цілий ряд обставин. Ключова з них позбавлення генеральського звання колишнього керівника внутрішньої безпеки України пана Наумова. Плюс звільнення його з відповідної посади. Наумов відповідав за багато сфер. Його затримання при перетині кордону разом з контрабандистом, продемонструвало, що організація системи побудови кадрів за період, протягом якої її очолював Іван Баканов, могла бути хибною. Крім того, деякі працівники могли працювати в інтересах ворога. В суботу, коли відбулося затримання ще одного радника Івана Баканова, який раніше очолював підрозділ СБУ в Криму, за підозрою вчинення держзради, напевно для Президента України це стало фінальною крапкою. Він вирішив, що СБУ більше не може працювати під керівництвом цієї особи. Тому Баканова відсторонили з урахуванням 47 статті дисциплінарного статуту ЗСУ з подальшим рішенням його відставки, відповідно до Конституції», — каже А. Вігірінський.

За його словами, відсторонення Баканова в неділю ввечері обумовлено оперативним втручанням.

«З часом дізнаємося, чи втратив Баканов доступ до робочого кабінету. По Баканову ми можемо говорити, що в публічній сфері було багато інформації, що люди, які разом з ним прийшли до СБУ, підозрюються у держзраді. Це робить неможливим подальше продовження ними виконання своїх службових повноважень», — резюмує експерт.