У Херсоні деякі діти допомагають окупантам орієнтуватися в місті

Про дітей у віці приблизно від 8 до 12 років, які допомагають окупантам в херсонському мікрорайоні Острів, повідомляють місцеві мешканці.

У Херсоні деякі діти допомагають окупантам орієнтуватися в місті

Люди пишуть в пабліках про двох хлопчиків, 8−9 років й 10−12 років, яких часто бачать неподалік блокпосту окупантів на мосту через річку Кошову. Херсонці зазначають, що хлопчики в хороших стосунках з російськими військовими, і ймовірно допомагають їм орієнтуватися в місті.

Зокрема, повідомляють, що під час обшуку в гаражних кооперативах саме один з хлопчиків сидів в бронемобілі росіян і вказував їм дорогу. Херсоні вважають, що діти отримують від загарбників якусь винагороду за співпрацю.

Батькам дітей все ж варто звернути увагу на те, з ким спілкуються хлопчики й пояснити їм, чим це може обернутися. Бо в Київській області є офіційно підтверджені випадки зґвалтувань і вбивств загарбниками українських дітей. До того ж після деокупації сім'ї, які дозволяли своїм дітям спілкуватися з окупантами, навряд чи чекає легке життя.

Втім, якщо й батьки цих дітей люблять росію, то хай не нарікають, якщо «визволителі» заради «картинки» для пропагандистів зруйнують їх житло. До того ж військові від час війни — потенційна ціль для противника (в даному випадку — ЗСУ, партизани), тому перебування поруч з ними — велика небезпека для дітей.