Українська економіка має бути перебудована на військові рейки — експерт

Україна має бути конкурентоспроможною на світовому ринку, тому наша економіка має бути перебудована на військові рейки.

Українська економіка має бути перебудована на військові рейки — експерт

Про це заявив голова профспілки працівників соціальних установ та ГО Валерій Пильгун.

«Україна має бути конкурентоспроможною на світовому ринку. Перебувати тільки в аграрному секторі — не вихід з ситуації. Але це дуже важлива складова української економіки. У нас дуже потужний ресурс — найкращі чорноземи на планеті. Відповідно мало виробити продукт, потрібно ще знайти для нього споживача. Тому наші продукти маємо міняти на грощі, робочу силу, та інші товари та послуги, а також на підтримку зовнішньої політики України. Це має бути політика україноцентризму. А для того, щоб вдало просувати нашу країну у геополітиці треба частину свого ресурсу віддавати зовнішнім гравцям», — каже експерт.

За його словами, перебудова економіки на військові рейки, це і є створення мережі фермерських господарств, які спеціалізуються на вирощуванні та переробці сировини.

" Першим споживачем має бути армія. Треба звернути увагу на харчове забезпечення мільйона наших воїнів. Невже ми не можемо створити пайок для воїнів та беремо китайські? Ми маємо забезпечити наших вояків якісним харчуванням. Якщо ми експортуємо на 5 доларів на одного голодуючого у світі, то валовий продукт майже 2 трильйони доларів. Такі розрахункові показники нашої перемоги", — резюмує експерт.