Півсотні членів родин учасників російсько-української війни відправилися на оздоровлення до Грузії

Більше 50 членів родин учасників та родин загиблих учасників російсько-української війни відправилися на оздоровлення до Грузії. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Півсотні членів родин учасників російсько-української війни відправилися на оздоровлення до Грузії

«У наших сучасних умовах дуже складно організувати оздоровлення для дітей. Адже, крім самого оздоровлення, місце відпочинку повинно бути безпечним, бо загроза ракетних ударів з боку росії залишається в усій країні. На жаль, на 100% безпечних місць у нас зараз немає. Я дуже дякую посольству Грузії, яке відгукнулося на наше прохання посприяти в організації оздоровлення дітей із числа родин учасників та загиблих учасників війни з росією. Весь процес був організований досить швидко та за сприяння уряду Грузії. І приємно констатувати, що діти не тільки отримають оздоровлення, а й перебуватимуть у безпечному місці», – зазначила Марина Хонда.

Заступниця голови КМДА також додала, що на сьогодні тих обсягів оздоровлення, яке доступне в Києві, недостатньо. Оздоровлення ускладнено логістичними проблемами. Але міська влада продовжує переговори з іншими міжнародними партнерами про можливість прийому дітей.

Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії Георгій Закарашвілі розповів, що грузинська сторона з перших днів російського вторгнення допомагає Україні гуманітарно та надає підтримку українським біженцям.

«З першого дня вторгнення ми сприйняли його, як напад на Грузію, адже ми пам’ятаємо 2008 рік і початок 90-х, коли росія нападала на нашу країну. Сьогодні ми підтримуємо Україну на всіх міжнародних майданчиках. У перші дні російського вторгнення ми прийняли близько 30 тисяч біженців і до сьогодні продовжуємо оплачувати їхнє проживання. Ми створили у школах Грузії навчання українською мовою для вихідців із України та передали вашій країні тисячі тонн гуманітарної допомоги. Коли до нас звернулися з питанням про можливість відпочинку дітей з Києва в нашій країні, ми навіть не роздумували й одразу почали підготовку. Я дуже радий, що ці родини зможуть відпочити та хоч на трохи відволіктися від тієї війни, яку росія продовжує вести проти України», – зауважив Георгій Закарашвілі.