Плавляться дороги: Велика Британія б’є рекорд за найвищою температурою в Європі

У вівторок Британія побила рекорд найвищої температури за всю історію через хвилю спеки, яка охопила всю Європу, і національний синоптик передбачив, що в країні, погано готовій до таких екстремальних ситуацій, буде ще спекотніш

Плавляться дороги: Велика Британія б’є рекорд за найвищою температурою в Європі

Поки нація з жахом і захопленням спостерігала за зростанням ртутного стовпчика, синоптик попередив, що температура може піднятися ще вище.

Спекотна погода заважає подорожам, охороні здоров’я та школам у країні, яка не готова до таких екстремальних ситуацій. У багатьох будинках, малих підприємствах і навіть громадських будівлях, у тому числі лікарнях, немає навіть кондиціонерів, що свідчить про те, наскільки незвичною є така спека в країні, більш відомої дощами та помірними температурами.

Сильна спека з понеділка пошкодила злітно-посадкову смугу в лондонському аеропорту Лутон, змусивши її закрити на кілька годин, і перекосила головну дорогу в східній Англії, залишивши її схожою на «скейтпарк», повідомила поліція. Основні залізничні станції були закриті або майже порожні у вівторок, оскільки потяги були скасовані або їхали на низькій швидкості через занепокоєння, що рейки можуть погнутися.

Мер Лондона Садік Хан заявив у вівторок, що хвиля спеки спричинила «величезний сплеск» кількості пожеж у місті, поставивши пожежну службу під «величезний тиск». Серед полум’їв — трав’яна пожежа у Веннінгтоні на східній околиці міста, яку гасять 100 пожежників.

Електричні вентилятори охолоджували традиційні кінні війська домашньої кавалерії, які стояли на варті в центрі Лондона у важкій церемоніальній формі. Інші охоронці скоротили свої обов'язки. Столичний Гайд-парк, зазвичай зайнятий пішоходами, був надзвичайно тихим — за винятком довгих черг, щоб скупатися в озері Serpentine.

«Я йду до свого офісу, тому що там гарно й прохолодно», — сказав 31-річний геолог Том Елліотт після купання. «Я їжджу на велосипеді, а не на метро».

Королева Єлизавета II продовжувала працювати. 96-річний монарх провів віртуальну аудієнцію з новим послом США Джейн Хартлі в безпеці у Віндзорському замку.