На Харківщині росіяни переконують жителів, що в Україні тих вважають колаборантами

На тимчасово окупованих територіях Харківщини росіяни розповідають жителям, начебто тих в Україні уже вважають зрадниками і колаборантами.

На Харківщині росіяни переконують жителів, що в Україні тих вважають колаборантами

«Люди в окупації залишаються без можливості зняти зарплати, пенсії, без правового захисту, мобільного зв'язку та інтернету. За таких умов місцевих жителів окупанти та колаборанти залякують, розповідаючи нісенітниці, що, нібито, усі, хто залишився на окупованій території, в Україні вважаються колаборантами та зрадниками», — розповіли в ОТГ.

В селищній раді підкреслили — загарбники поширюють такі заяви з метою придушити спротив населення.

«Така дезінформація є одним із напрямків інформаційно-психологічної операції окупантів. Вона спрямована на те, щоб люди не чинили супротиву загарбникам і боялися визволення територій українською армією», — додали в місцевій раді.

Влада громади наголосила — усі випадки державної зради, колабораціонізму, сприяння встановленню «русского мира» на окупованих територіях та співпраці з ворогом з'ясовуватимуть українські правоохоронці.

«Але з упевненістю можна сказати, що звичайні люди в окупації, які займаються своїми справами, продають продукцію з власного городу, саду чи господарства, щоб вижити в таких умовах, і при цьому не агітують за росію та не допомагають окупантам, колаборантами НЕ вважаються», — наголосили в ОТГ.

Рекомендовані публікації