Rolls-Royce відбудує амбулаторію на Сумщині

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я у Facebook. Зазначається: внаслідок прямого влучення, амбулаторія була зруйнована вщент.

Rolls-Royce відбудує амбулаторію на Сумщині

«Свій внесок у відновлення медичного закладу планує зробити всесвітньо відома компанія Rolls-Royce Power Systems AG. Очікується, що свої двері відновлена медустанова відчинить вже через 6 місяців», — йдеться в повідомленні.

Загальна ж сума потреб у відновленні зруйнованих війною активів України становить 165,1 млрд доларів або 4,8 трлн грн. Водночас пряма шкода економіці України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури становить щонайменше 95,5 млрд доларів або понад 2,6 трлн грн.

Найбільшу частку в загальному обсязі прямих втрат становлять житлові будинки — 36,6 млрд доларів. Бойові дії вже зруйнували та пошкодили майже 121 тис. житлових будинків, у яких мешкали близько мільйона сімей. Про це йдеться у дослідженні KSE в рамках проекту «Росія заплатить».

На другому місці — інфраструктура, збитки якої становлять 31,3 млрд доларів. Зокрема, збитки від руйнувань та пошкоджень майже 24 тис. км українських доріг становлять 25,4 млрд доларів.

Прямих збитків, завданих підприємствам, щонайменше 8 млрд доларів. Йдеться про збитки малого бізнесу, а також великих та середніх підприємств державної та приватної власності.