Робота спецпрокуратури в умовах війни з іноземними колегами

Заступник Генерального прокурора Максим Якубовський взяв участь у міжнародній конференції у Румунії.

Робота спецпрокуратури в умовах війни з іноземними колегами

Разом з керівником Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил Андрієм Глумаковим та іноземними колегами з Європи, Північної та Південної Америки на найвищому рівні обговорили важливі аспекти агресивної війни, розв’язаної Росією на території України.

Обговорили з Генеральним прокурором Румунії Габріелою Скутея подальші кроки та майбутні зусилля на міжнародному юридичному фронті.

Під час професійної дискусії Максим Якубовський наголосив на розгортанні Російською Федерацією повномасштабної інформаційної війни в Україні, ціль якої — гонитва Росії за створенням новітньої російської імперії із радянським менталітетом.

У ході конференції Максим Якубовський акцентував увагу на використанні Росією своєї правоохоронної системи і, зокрема, військової юстиції для виправдування війни та приховування вчинених воєнних злочинів.

Керівник Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил Андрій Глумаков відзначив діяльність відомства як невід’ємний елемент правоохоронного механізму забезпечення законності у військовій справі.

«Російське вторгнення в Україну отримало широкий міжнародний осуд з боку урядів і міжурядових організацій. Візити західних лідерів до України під час повномасштабного російського вторгнення в якості підтримки України продовжуються і по теперішній час. Взаємна співпраця з міжнародним співтовариством — це шлях до досягнення справедливості у боротьбі з російськими загарбниками», — резюмував Максим Якубовський.