Британія підготує до 10 тисяч українських солдат без військового досвіду

Особовий склад полку Королівських Повітряних Сил ЗС Сполученого Королівства проведе тренування українських військових у Великій Британії. Підготовку пройдуть до 10 тисяч військових України.

«Артилеристи полку Королівських Повітряних Сил ЗС Великої Британії є частиною програми підготовки з трьох видів, у рамках якої до Сполученого Королівства приїде до 10 000 українців із незначним військовим досвідом або без нього, щоб пройти інтенсивні курси „солдатської служби“, що допоможе їм у захисті України від російської агресії», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Програма є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства підтримки України і наразі становить понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги та включає понад 5000 одиниць легкого протитанкового засобу нового покоління NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) та реактивних систем залпового вогню M270.

Під час програми буде задіяно близько 1050 британських військовослужбовців, підготовка проходитиме на об’єктах Міністерства оборони Сполученого Королівства. Кожен курс триватиме кілька тижнів.

Зазначається, що підготовка дасть новобранцям-добровольцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички для ефективного ведення бойових дій на передовій. Курс охоплює поводження зі зброєю, першу допомогу на полі бою, польову техніку, тактику патрулювання та право збройних конфліктів.

Також уряд Сполученого Королівства оперативно закупив автомати АК для програми навчання, тобто українські солдати зможуть тренуватися зі зброєю, яку вони використовуватимуть на передовій.

Сполучене Королівство також надає одяг та спорядження для підтримки українських військових.

У Генштабі висловили вдячність народу та уряду Великої Британії за підтримку України у боротьбі з російськими загарбниками та путінським режимом.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз офіційно затвердив виділення Україні ще одного траншу в обсязі 500 мільйонів євро для підвищення стійкості Збройних сил, що довело загальний обсяг наданої країні з 24 лютого військової допомоги до 2,5 мільярда євро.