Радник Конгресу США закликав дати Україні далекобійні ракети

Старший радник Конгресу США Пол Массаро після ударів Росії по Одеському морському торговому порту заявив, що «Росія завжди бреше», а «угоди з нею — гірші ніж нічого». Він заявив, що Росія має бути розгромлена на полі бою та приречена на повну ізоляцію.

Захід після російських ракетних ударів по порту в Одесі має негайно передати Україні ракети, які можуть бити на 300 км. Про це Массаро написав у своєму Twitter.

Старшого радника Конгресу США так сильно шокувало віроломство Росії, яка вдарила по одеському порту через лічені години після взятих на себе зобов'язань цього не робити та підписаних у Стамбулі угод про розблокування експорту українського зерна, що один із твітів у нього в профілі складається з однієї й тієї ж повторюваної фрази: «Росія завжди бреше!».

Він назвав РФ країною-терористом і зазначив, що «угода з Росією — гірше, ніж нічого», адже агресор ніколи не виконує взятих на себе зобов'язань.

«Методи зовнішньої політики Росії: 1) Росія створює проблему. 2) Росія вдає, що шукає дипломатичне розв'язання проблеми. 3) Росія підписує угоду. 4) Росія негайно порушує угоду. 5) Росія звинувачує всіх інших у своїх діях. 6) Промийте і повторіть», — обурився Массаро.

Він різко розкритикував те, що в Росії досі називають «дипломатією», та закликав говорити з терористами мовою сили.

«Росія ніколи не має на увазі те, що говорить. Її дипломатія повністю недобросовісна. Єдине, що розуміє Путін, це сила. Росія ніколи не дотримуватиметься будь-якої угоди. Рішення — перемога України, за якою слідує добре озброєна Україна, яка стримує Росію. І повна ізоляція Росії», — написав старший радник Конгресу США.

Массаро закликав західні країни, зокрема США, негайно відреагувати на удари РФ по порту в Одесі та передати Україні далекобійні ракети.

«Скільки ще разів ми повинні бути обдурені Росією, перш ніж скажемо: досить? Необхідно озброїти Україну, ізолювати Росію. Ця новітня російська терористична атака на Одеський порт, яка відбулася лише через кілька годин після того, як було досягнуто згоди не атакувати його, вимагає, щоб ми передали Україні 300-кілометрові ракети. Українська перемога — ЄДИНИЙ шлях до миру. Немає альтернативи», — переконаний Массаро.

І насамперед, на думку радника Конгресу, «Захід повинен припинити публічно заявляти, що він не робитиме, щоб допомогти Україні. Ця слабкість провокує Путіна».

«Потрібно позбутися цієї дивної одержимості „ескалацією“ та „третьою світовою війною“. Путін у наших мізках. Він стримує нас, але ми не стримуємо його. Росія має бути переможена!» — заявив Массаро.

Він також запропонував свій схематичний план досягнення миру. У ньому — всього чотири пункти:

1. Ігнорування російської риторики та дипломатичних ініціатив.

2. Розгром Росії на полі бою та вигнання окупантів з України.

3. Ізоляція РФ від світової економіки.

4. Досягнення миру.

Окрім того, американський політик вважає за необхідне посилювати санкційний тиск, адже російська економіка вже «хитається», зупинятися, каже Массаро, у жодному разі не можна.

Рекомендовані публікації