З кожним російським ударом Британія збільшуватиме підтримку України

Держава допомагатиме Україні стільки, скільки буде потрібно, заявила голова МЗС

З кожним російським ударом Британія збільшуватиме підтримку України

Із кожною новою атакою російських військ по території України, Велика Британія надаватиме більше допомоги нашій державі та посилюватиме тиск на агресора. Про це заявила міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс на Другому саміті перших леді та джентльменів.

«Ми знаємо, що українці борються не лише за їхнє майбутнє, а за демократію, майбутнє та суверенітет як такий. Саме тому перемога України важлива для всіх нас. З кожною ракетою, яка потрапляє в українські міста, кожним знищеним будинком і з кожним чоловіком, жінкою чи дитиною, яким доводиться страждати, наша рішучість зростає», — заявила Трасс.

Вона зазначила, що її країна вже виділила близько чотирьох мільярдів фунтів стерлінгів на військову, економічну й гуманітарну підтримку України. Британія також продовжує працювати із партнерами над новими санкціями проти Росії з метою збільшення тиску на неї.

«Ми не можемо відпочивати, поки російські війська залишаються в Україні і мир знаходиться під загрозою», — наголосила міністр.

Ліз Трасс додала, що війна РФ проти України — це не той конфлікт, що потребує примирення — у цьому випадку агресор повинен програти. Голова МЗС Британії висловила впевненість у тому, що Україна може перемогти за підтримки вільного світу.

За її словами, Велика Британія також докладе зусиль до післявоєнного відновлення нашої держави.

«Відновлення України буде символом потужності свободи й демократії над самодержавством. Це покаже Путіну, що його спроби знищити Україну лише створили більш потужну, успішну та об'єднану націю. Велика Британія залишатиметься з Україною стільки, скільки буде потрібно. Зараз, як ніколи, Україна має перемогти», — підсумувала Трасс.