Чи втримають Путіна від застосування ядерної зброї

Колишній державний секретар США Генрі Кіссінджер вважає, що ситуація навколо війни Росії проти України є небезпечнішою, ніж було в холодну війну, проте він вірить, що західні країни зможуть утримати російського диктатора Володимира Путіна від застосування ядерної зброї.

Чи втримають Путіна від застосування ядерної зброї
Чи втримають Путіна від застосування ядерної зброї

За його словами, нинішня ситуація «складніша і тому, можливо, небезпечніша», ніж у холодну війну.

«Тут треба враховувати, що технології, доступні всім противникам, ще складніші і складніші, ніж були за часів холодної війни. Лідерські навички, які необхідні зараз, також повинні бути більш складними і вимогливими. І так, ситуація складніша і, отже, більш небезпечна у довгостроковій перспективі», — сказав Кісіснджер.

Він зазначив, що застосування ядерної зброї Путіним призведе до «перетину розділової лінії, за якою буде дуже важко провести будь-які кордони».

«Це загроза, з якою країни стикаються вже 80 років. І за 80 років існування ядерної зброї ніхто не захотів перетнути цю межу. Якби це було так, Захід мав би відреагувати — і таким чином, щоб стало ясно і зрозуміло всім, що ядерна зброя не буде терпимою, як звичайна зброя та збройні сили. Я наводжу те, що зробило б переговори, так би мовити, неможливими», — заявив він.

Резюмуючи, Кіссінджер висловив віру, що захід зможе стримати Путіна від застосування ядерної зброї.


Джерело: ZDF

Рекомендовані публікації