Зеленський розповів, коли ЗСУ розпочнуть контрнаступ

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна має розпочати контрнаступ для деокупації захоплених Росією територій упродовж трьох-шести тижнів.

Зеленський розповів, коли ЗСУ розпочнуть контрнаступ

Про це повідомив керівник комітету Палати представників Конгресу США зі збройних сил Адам Сміт.

Після нещодавньої поїздки до Києва та зустрічі із Зеленським Сміт сказав, що українські офіційні особи заявили, що хочуть укласти мирну угоду з РФ, але спочатку вони мають повернути собі землі, захоплені росіянами, особливо на півдні.

«Допоможіть їм зараз і якнайбільше. Наступні три-шість тижнів матимуть вирішальне значення», — сказав Сміт, передавши основний посил Зеленського та інших представників влади.

Він наголосив, що поки ще літо, але зимові місяці швидко наближаються, і нижчі температури та суворі умови уповільнять бойові дії до стану війни на виснаження, яка переважно приносить користь Росії.

Сміт сказав, що потрібно надати більше підтримки зараз — до того, як армія російського диктатора Володимира Путіна зможе «зафіксувати» свої успіхи.

Сміт також сказав, що він разом із колегами-республіканцями в Конгресі чинили тиск на адміністрацію Джо Байдена, щоб вона відправила в Україну ракети ATACMS (300+ км) — у Байдена поки що не хочуть цього робити, але рішення може змінитися.

«Якщо росіяни продовжать тиснути, роблячи те, що рівнозначно геноциду, насильно вилучаючи дітей і вбиваючи людей, які не згодні з їхнім правлінням, це підвищує ставки та створює іншу ситуацію. Адміністрація не готова зробити це (дати ракети 300+ км. — Ред.) на цей момент, але в якийсь момент це може змінитись», — заявив Сміт.