Збут метадону на 2 мільйони гривень щомісяця - у Києві викрито організовану групу

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру членам організованої групи за фактом збуту метадону та інших наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Збут метадону на 2 мільйони гривень щомісяця - у Києві викрито організовану групу

За даними слідства, четверо членів організованої групи налагодили збут наркотичних речовин, розподіливши відповідальність за напрями: придбання, пошук клієнтів, фасування та безпосередній продаж. Один з учасників групи виявився колишнім працівником поліції.

Замовлення приймали за допомогою телефонного зв’язку, після чого надсилали номер банківського рахунку для перерахування коштів. Збут відбувався під час особистих зустрічей.

За попередніми даними, щомісячний дохід групи становив близько 2 млн гривень.

Під час проведення 11 санкціонованих обшуків вилучено метадон, пігулки з наркотичною речовиною, чорнові записи, електронні ваги, банківські картки, понад 300 тис грн та більше 2 тис дол США.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно з оперативниками управління боротьби з наркозлочинністю в м. Києві Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України та слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в м. Києві.

4