Росія вирішить посилити війну, атакуючи країни-члени НАТО

Росія-НАТО — далеко не неминучий результат нинішнього конфлікту.

Росія вирішить посилити війну, атакуючи країни-члени НАТО

Викликає серйозне занепокоєння можливість того, що Росія вирішить посилити війну, що триває в Україні, атакуючи об’єкти США чи союзників.

Ця перспектива підсумовує найбільш вірогідні шляхи, які можуть призвести до рішення Росії атакувати країни-члени НАТО під час поточного конфлікту, описує умови, за яких Москва може вжити таких дій, і описує дії США та НАТО, включаючи поточну військову допомогу Україна — може вплинути на ймовірність кожного шляху.

Автори завершують набір ключових міркувань для політиків США, які допоможуть їм керувати ризиками ескалації, продовжуючи досягати цілей США в контексті війни в Україні. Незважаючи на те, що ризики ескалації, пов’язані з цією війною, є реальними та значними, ця перспектива допомагає усунути ці занепокоєння; війна Росія-НАТО — далеко не неминучий результат нинішнього конфлікту. Політики США та їхніх союзників мають бути стурбовані конкретними шляхами та потенційними тригерами, але їм не потрібно діяти, виходячи з припущення, що кожна дія призведе до гострих ризиків ескалації.