Як збіднів Ахметов за час війни?

Із початку повномасштабного вторгнення рф статки мільярдера Ріната Ахметова зменшились на 64%.

Як збіднів Ахметов за час війни?

Журнал Forbes на початку 2022 року оцінював капітали Ахметова у $ 13,7 млрд, а у липні в нього залишилося лише $ 4,9 млрд. Так, удар був завданий війною по головній цінності бізнес-імперії Ахметова, «Метінвесту». У Маріуполі він втратив два свої головні підприємства — «Азовсталь» і ММК ім. Ілліча. Раніше Forbes оцінював вартість «Метінвесту» в $ 3 млрд, з яких на частку Ахметова припадає $ 2,25 млрд. Без маріупольських заводів група втратила 2/3 оціночної вартості бізнесу. Інші металургійні підприємства «Метінвесту» продовжують працювати з невеликим завантаженням.

Із інших активів Ахметова нерухомість втратила 7% вартості, ДТЕК — 70%, Укртелеком — 45%. Також Forbes майже вдвічі погіршив оцінку «Шахтаря» — з € 275 млн до € 150 млн.

Також Ахметов власноруч позбувся своєї медіаімперії.

Нагадаємо, 11 липня український бізнесмен Рінат Ахметов заявив про рішення інвестиційної компанії SCM вийти з медійного бізнесу. Цього тижня «Медіа Група Україна» відмовиться на користь держави від усіх ефірних та супутникових телевізійних ліцензій каналів та від ліцензій друкованих медіа в Україні. Також припиняється діяльність онлайн-медіа МГУ. Рішення пов'язане із набуттям чинності закону про деолігархізацію.

В Офісі президента рішення Ахметова назвали «гідним прикладом».

Передача Ахметовим ліцензій своїх медіа державі не означає, що тепер з’являться нові державні телеканали. Їх просто закриють, а частоти продадуть іншим охочим.