Український паспорт для громадянина рф за 4000 доларів — викрито харків‘янина

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова викрито громадянина за фактом прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369−2 КК України).

Український паспорт для громадянина рф за 4000 доларів — викрито харків‘янина

За даними слідства, у лютому 2022 року громадянин РФ зустрівся харків’янином з метою отримання паспорта громадянина України з пропискою у Донецьку для проведення підривної діяльності на шкоду суверенітету держави. Чоловік, який у минулому працював податківцем у Донецьку, зазначив, що він зможе вплинути через свої зв’язки на осіб, уповноважених на прийняття рішень щодо виготовлення та видачі паспорту. Цю послугу для громадянина ворожої держави він оцінив у 4000 доларів США, на що той погодився. Згодом громадянин РФ надав фотокартки та першу частину коштів — 3000 доларів США.

Викрили харків’янина 28 липня 2022 року при передачі паспорта у м. Жовті Води Дніпропетровської області.

Слідство триває, правоохоронцями буде надана кримінально-правова оцінка діям інших фігурантів кримінального провадження.

Досудове розслідування проводять слідчі Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.