Путін хоче підірвати підтримку ЄС по відношенню до України, щоб Київ здався — експерт

Президент рф Володимир Путін створюючи енергетичну кризу, хоче підірвати єдність Європи та підтримку ЄС по відношенню до України.

Економіст – міжнародник Руслан Осипенко
Економіст – міжнародник Руслан Осипенко

Про це під час ефіру заявив економіст — міжнародник Руслан Осипенко.

«На тлі газової кризи в Україні продовжить зростати курс долару. На це і розраховує Путін. Зокрема, що він створить кризу через енергетичні та продовольчі інструменти, ще одна складова кризи — біженці. Все це спрямовано на дестабілізацію та форс- мажорну ситуацію для того, щоб повалити уряди, які оголосили росії санкції та боряться проти путіна, підтримуючи Україну», — каже експерт.

Економіст зазначає, що в Україні на тлі кризи продовжиться девальвація нацвалюти.

«Гривня буде дешевшати. Якщо енергоносії дорожчають, через те, що їх бракую. Енергетична складова є у будь-яких продуктах. Для того, щоб випікати хліб, потрібен бензин та газ. Тому подорожчає хліб та інші продукти. Буде вищою інфляція. Енергетика — основа економіки. Путін як раз на це і розраховує, збільшуючи ціни на енергетичну складову. Тим самим він хоче підірвати єдність Європи та підтримку ЄС по відношенню до України, для того, щоб ми здалися. Адже в країні будуть дуже дорогі харчі та знецінена гривня», — резюмує експерт.