Окупанти в Херсоні форсовано готують «референдум»: оголосили додатковий запис на «матеріальну допомогу»

Окупанти, скоріше за все, вирішили готувати так званий «референдум» в Херсонській області прискореними темпами.

Окупанти в Херсоні форсовано готують «референдум»: оголосили додатковий запис на «матеріальну допомогу»

Підтвердженням цього є поновлення реєстрації на отримання «матеріальної допомоги» від загарбників, й справжня мета реєстрації — збір персональних даних херсонців, бо окупанти не мають доступу до Єдиного державного реєстру виборців.

Херсонці в пабліках пишуть, що вони здивовані рішенням окупантів, бо з виплатами подачки в 10 тисяч рублів, яку загарбники називають «матеріальна допомога», — великі проблеми, й гроші отримали далеко не всі люди, які зареєструвалися раніше.

Ймовірно, російські куратори поставили перед херсонськими колаборантами завдання якомога швидше зібрати максимально велику базу персональних даних херсонців для фейкового «референдуму», під час якого херсонці «проголосують» за приєднання окупованої області до росії. Звісно, «референдум» якщо й відбудеться, то не матиме ніякої легітимності, а Херсонщина була, є й буде територією України.

Форсований збір даних херсонців може свідчити про те, що під тиском ЗСУ окупанти хочуть якнайшвидше зробити пропагандистську «картинку» про «народне волевиявлення», в результаті якого Херсонська область стане «суверенною територією росії». Навіть є вірогідність, що «референдум» пройде не 11 вересня, як планують окупанти, а раніше, бо росіяни розуміють, що визволення області — справа не дуже далекого майбутнього. Й, можливо, хочуть створити тут свою збочену «реальність», щоб виставить Україну й ЗСУ як «агресорів» і «окупантів».

Але усім адекватним людям зрозуміло, що потуги окупанта — не більше, ніж наміри прикрити свою агресію, але наміри приречені на неуспіх. Також зрозуміло, що область буде визволена, й марення пропагандистів про «расія здєсь навсєгда» — просто невдала спроба видати бажане за дійсне.