ФСБ викрала волонтера і екс-командира корабля «Славутич»

На Херсонщині окупанти викрали і відвезли до СІЗО Сімферополя Олексія Кисельова, капітана 1-го рангу запасу, колишнього командира розвідувального корабля управління ВМС України «Славутич», який останніми роками жив і займався громадською діяльністю в Генічеську.

Олексій Кисельов
Олексій Кисельов

Про це повідомив його син Артем Кисельов.

«Рашисти викрали мого батька та інкримінують йому участь в терористичній організації. 22 липня представники бананових республік викрали мого тата, Кисельова Олексія, екскомандира корабля „Славутич“ ВМСУ, а зараз активіста і волонтера, з окупованого міста Генічеськ Херсонської області. Де вони тримали його декілька днів — невідомо, але 27 числа він ніби-то „перетнув кордон з Кримом, де його затримали“ і відвезли в Сімферопольське СІЗО», — розповів він.

За словами сина, так звані «днрівці» вдерлись до будинку у Генічеську, де мешкав Олексій Кисельов, і з зав’язаними очима та зв’язаними руками відвезли у невідоме місце. Там його тримали три дні, де, не виключено, застосовували тортури, а після чого передали ФСБ і відвезли у Сімферополь, де утримують у СІЗО.

«29 липня відбувся „суд“, де йому призначили запобіжний захід — 2 місяці в СІЗО м. Сімферополь. Фізичний стан тата засвідчує про його побиття і, можливо, тортури», — додав син викраденого.

Кисельову інкримінують участь у неіснуючому «незаконному збройному формуванні батальйон імені Номана Челебіджихана» (ч.2 статті 208 КК рф).

«Очевидно, що ця справа абсолютно сфабрикована і всі дії — незаконні. На жаль, закони на окупованих територіях зараз не діють, саме тому крім фіксації, наші правоохоронні органи нічого не можуть з цим зробити», — наголосив Артем Кисельов.

Читайте також