Вбивство полонених Азовців: що насправді відбулося в бараку

Попередні висновки, зроблені за оприлюдненими фото й перехопленими Служби безпеки України розмовами загарбників, дають підстави розглядати версію про підрив в середині барака.

Вбивство полонених Азовців: що насправді відбулося в бараку

У Центрі стратегічних комунікацій зазначають, що непричетність HIMARS легко довести, адже кожен постріл і ціль влучання надійно документуються. Точність ураження цілей HIMARS засвідчена успіхами Збройних сил України у знищенні тилових військових об’єктів росіян.

Крім того, інформація про перебування військовополонених з «Азовсталі» в Оленівці була публічною, тому ЗСУ не мали мотиву здійснювати атаку на цей населений пункт.

Є достатні підстави стверджувати, що вбивство військовополонених в Оленівці було умисним і завчасно запланованим російською стороною, що мало наступні сім цілей.

Дискредитацію політичного керівництва України фальшивими звинуваченнями у «злочинному наказі» та хибності політичного рішення про здачу в полон гарнізону «Азовсталі».

Дискредитацію ЗСУ фальшивими звинуваченнями у виконанні «злочинних наказів» або ж у професійній некомпетентності у визначенні й точності ураження цілей.

Дискредитацію західних постачань зброї для України.

Приховану страту військовослужбовців полку «Азов».

Знищення свідків та жертв катувань українських військовополонених.

Деморалізацію українського суспільства шокуючою новиною.

Підрив бойового духу ЗСУ і волі до спротиву (злочин вчинено одночасно з поширенням відео про садистську розправу над українським полоненим).

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний штаб ЗСУ заявив, що росіяни навмисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

У селищі Оленівка під Маріуполем на Донеччині розташовані дві фільтраційні тюрми загарбників. Тут утримуються колишні правоохоронці, проукраїнські активісти, «неблагонадійні» до винесення вироку або проходження фільтрації, волонтери, які евакуювали маріупольців. Також була інформація, що сюди привезли з Маріуполя полонених українських військових.