Директорка школи на Київщині, яка «зливала» позиції ЗСУ окупантам, вийшла під заставу

Суд випустив з-під варти директорку школи з Київської області, яка підозрюється у здачі позицій ЗСУ за обіцянку від окупантів посади міністра освіти на окупованій Україні.

Директорка школи на Київщині, яка «зливала» позиції ЗСУ окупантам, вийшла під заставу

За інформацією ЗМІ, приватна школа-садок розташована серед новобудов у передмісті Києва. На сайті закладу директорка Алла Душкіна є на фотографіях. У соцмережах на своїй сторінці обвинувачена у держзраді останній рік публікує багато фото із цього садка.

Прокурорка у справі про держзраду розповідає:

«Обвинувачена мала проросійські погляди та підтримувала окупацію частини нашої держави, співпрацювала з представником Російської Федерацій, який брав участь в інформаційних акціях проти нашої країни та мав зв'язки із спецслужбами країни-агресорки. Жінка передавала йому інформацію про місцерозташування ЗСУ, тероборони, а також щодо діячів України».

«В разі захоплення столиці загарбники обіцяли їй посаду міністра освіти в лавах окупаційної адміністрації», — зазначають в СБУ.

На перше судове слухання сама обвинувачена не прийшла, була «на лікарняному». Випустили жінку під заставу 500 тисяч гривень.

На її останньому робочому місці кажуть, що грошей на заставу в колективі не збирали. На телефонні дзвінки журналістів обвинувачена не відповідає. В прокуратурі кажуть, зібрали достатньо доказів проти освітянки.

У 2020 році Алла Душкіна вже була учасницею скандалу. Тоді вона була керівницею однієї зі шкіл на столичному Печерську та погрожувала своїй колезі, яка законно отримала місце директора. Лише після втручання освітнього омбудсмена та спеціальної комісії при мерії Києва жінка змогла зайти на своє робоче місце.

На своїй сторінці у фейсбуці Алла Душкіна в інформації про себе назвалася «начальником управління освіти Печерського району», а також написала, що працює у жіночому русі «За Майбутнє» й раніше була директоркою Печерської гімназії № 75 у Києві.