Херсонські кавуни: як війна знецінила відомий бренд

За гривню чи півтори, херсонські фермери здають кавуни на ринку у Великих Копанях. Цього року врожай дівати нікуди, розповів херсонський фермер на відео, яке з’явилось у соцмережах.

Херсонські кавуни: як війна знецінила відомий бренд

«Ціни у нас немає. Мабуть, будем дискувати його. Ціна в нас на сьогодні гривня з поля. Трохи бере там Крим, трохи ДНР, а в основному кавун не йде», — говорить фермер.

За словами фахівця зі зберігання плодоовочевої продукції Павла Булгакова, минулого року, щоб виростити гектар кавунів або динь на Херсонщині необхідно було витратити близько трьох тисяч доларів.

«Все, що вони вклали в це діло, ото вони і втрачають. Хтось втрачає на гектарі-півтора, хтось втрачає на 10−15 гектарів. В залежності від технології вирощування, витрати на те, щоб виростити кавуни або дині приблизно в різних регіонах складають від півтори тисячі доларів до п’яти тисяч доларів», — розповів Павло Булгаков.

За словами фахівця, цьогорічний врожай кавунів мав бути не найбільшим, але гарним. Це підтверджують і херсонці.

«Кавунів і динь на ринку дуже багато. Коштують 5−6 гривень. Ціна дещо завелика. Минулого року вже в цьому місяці вони коштували десь три гривні. Але все одно люди беруть, купують. Кавун дуже смачний у цьому році», — каже херсонка.