Стало відомо, коли рф віддасть тіла загиблих азовців в Оленівці

рашисти готові віддати тіла військовополонених «азовців», убитих унаслідок вибуху в Оленівці 29 липня.

Стало відомо, коли рф віддасть тіла загиблих азовців в Оленівці

Але після закінчення рослідування.

Про це повідомив в ефірі телемарафону Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

«Можу повідомити, що ми отримали сигнал, що вони (росіяни — ред.) готові повернути тіла наших героїв, але таке формулювання, що після закінчення розслідування. На уточнення, скільки треба часу для розслідування, ми відповіді поки не отримали. Але ми чекаємо», — сказав омбудсмен.

За словами Лубінця, коли наші військовослужбовці потрапляють у полон, Міжнародний Комітет Червоного Хреста на запити України з’ясовує імена полонених. У подальшому МКЧХ і ООН гарантують полоненим безпеку і повернення їх додому через обмін.

«На мій запит дати список стосовно того, що відбувається з конкретними „азовцями“, я отримав відповідь, що всю інформацію стосовно військовослужбовців отримають виключно родичі. Я можу як омбудсмен отримати лише загальну інформацію щодо загиблих і поранених», — додав Лубінець.

За його словами, останніми днями родичі полонених «азовців» цілодобово дзвонять на гарячу лінію Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Омбудсмен зазначив, що під час неофіційного спілкування представники МКЧХ запевняють, що «роблять усе, щоб надати родичам інформацію».

Водночас він відмовився відповісти на запитання ведучих стосовно того, чи відомо про місце перебування командира «азовців» Дениса Прокопенка і командира 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергія Волинського (Волини), аби «не завадити обміну».