Німеччина не збирається скорочувати військову підтримку України — канцлер Щольц

Німеччина продовжує підтримувати Україну в російсько-українській війні та постачає у нашу державу озброєння настільки високого рівня, що такого поки немає навіть в Бундестагі.

Канцлер Німеччини прагне і надалі підтримувати Україну
Канцлер Німеччини прагне і надалі підтримувати Україну

Про це канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail. Він також заперечив, що Німеччина скоротила військову підтримку Україні.

«Це просто неправда! Звернімося до фактів: з перших днів після нападу Росії на Україну ми постачаємо в Україну зброю та боєприпаси. Це повна відмова від залізної політики всіх федеральних урядів Німеччини — заборона експорту зброї в кризові зони», — сказав Шольц виданню.

Він також додав, що Німеччина доставляла Україні все, що було: протитанкові та зенітні комплекси, міни, гармати, тонни боєприпасів і нелетальної допомоги. Відтоді перейшли до більш складних і цінних систем. Це самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню, зенітні системи, контрбатарейні радіолокаційні станції, пояснив Шольц.

«Деякі з цих систем настільки нові, що їх було вироблено небагато, а деякі з них навіть не були представлені в Бундесвері. Поки ми говоримо, українці проходять навчання на новому та більш досконалому обладнанні в кількох місцях Німеччини», — сказав канцлер.

За словами Шольца, Німеччина буде продовжувати надавати цю підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно.