На Київщині в покинутій оселі затримали росіян, які дезертували

У Броварському районі Київщини виявили та упіймали 6 російських військових: після визволення регіону вони декілька місяців переховувались у порожній хаті.

На Київщині в покинутій оселі затримали росіян, які дезертували
На Київщині в покинутій оселі затримали росіян, які дезертували

Про це серпня повідомив військовий оглядач, координатор групи «Інформаційний спротив», полковник Збройних сил України Костянтин Машовець.

Чотири місяці прожили у покинутій лісовій хатинці: на Київщині затримали групу російських військовослужбовців, які дезертували від подальшої участі в путінській «спецоперації» та затримались в регіоні після його визволення з-під окупації.

За його інформацією, інцидент стався у селі Дернівка Броварського району Київської області.

«Кажуть, у с. Дернівка (Київська область) вчора пов'язали шість російських військовослужбовців — жили тихцем в якійсь покинутій хаті біля лісу», — розповів оглядач.

Зі слів аналітика, це — не перший подібний випадок. Раніше бурята-єті упіймали в Ірпені: кулеметник, що відбився від свого підрозділу, який ганебно відступив з Київщини на початку квітня, близько місяця переховувався у льоху сільської оселі та харчувався консервацією.

У коментарях дописувачі повідомляють, що схожі інциденти періодично фіксують і на лівобережжі Київщини, а також у лісах Чернігівщини. Російські військові місяцями ховаються у хащах та закинутих оселях, аби тільки не повертатися до лав власної армії.