Рашисти знайшли альтернативу Антонівському мосту під Херсоном (ФОТО)

Супутник Planet Labs зафіксував перекидання техніки російськими окупантами через річку Дніпро біля Херсону. Росіяни для цього використовують окрему поромну переправу.

Росіяни для цього використовують окрему поромну переправу
Росіяни для цього використовують окрему поромну переправу

Ця поромна переправа вже друга, яку використовують окупанти. Першу переправу супутник зафіксував ще 1 серпня біля селища Придніпровське Херсонської області.

Другу переправу російські війська звели поряд із Антонівським залізничним мостом, який успішно атакували українські захисники.

Військовий експерт, аналітик Національного інституту стратегічних досліджень Микола Бєлєсков зазначає, що окупанти таким чином перекидають не важке озброєння, а, ймовірно, автомобільну техніку. За його словами, поромні переправи зазвичай використовують для транспортування озброєння, боєприпасів та продовольства.

«Наскільки я розумію, ці пороми не дуже місткі в плані кількості техніки, яку можна за один раз переправити. На супутниковому знімку видно тентовані вантажівки, можливо КАМАЗи, що зазвичай перевозять постачання», — сказав експерт.

Також супутник зафіксував понтонну переправу біля пошкодженого Антонівського автомобільного мосту. Окупанти заявляються, що використовують її для транспортування цивільних.