В Україні буде найскладніший в історії опалювальний сезон: подробиці

Опалювальний сезон в Україні має початися після 15 жовтня, що відповідає графіку. Уряд обіцяв не чіпати тарифів. При цьому температури у квартирах будуть нижчими, ніж у минулі роки, але замерзнути не дадуть.

Про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишев.

Він зазначив, що наступний опалювальний сезон буде найважчим в історії України, водночас замерзнути людям не дадуть. Опалення багатоповерхівок у регіонах має розпочатися, як завжди. Подробиці стануть відомі із наближенням осінніх холодів.

За словами чиновника, комунальники готові підтримувати в будинках українців температуру не нижче +18 градусів, «заморозивши» тарифи. За це теплокомуненерго одержуватимуть газ за ціною 7420 гривень за тисячу кубометрів.

Водночас опалювальний сезон вдасться розпочати не скрізь. У Харкові, який сильно постраждав від обстрілів, влада обіцяє відновити тепломережі до настання холодів.

Водночас багато населених пунктів у зоні бойових дій, швидше за все, залишаться без тепла. Газові магістралі там сильно пошкоджено, а їх відновлення є неможливим через постійні обстріли.

Рекомендовані публікації