Чому зривається контрнаступ ЗСУ

Збройні сили України можуть не розпочати цьогорічний контрнаступ через брак боєприпасів та озброєння.

Чому зривається контрнаступ ЗСУ
Чому зривається контрнаступ ЗСУ

Про це пише британська газета із посиланням на кількох українських чиновників, знайомих з обговореннями військових потреб.

За словами співрозмовників, військові змушені були обмежити кількість боєприпасів до кількох ударів на день.

«Ми знаємо всі координати та місця розташування російських складів і пунктів управління. Нестача боєприпасів обмежує здатність України дійсно змінити ситуацію на місцях», — сказало одне з джерел газети.

Командування ЗСУ не розраховує на отримання достатніх можливостей, щоб спланувати рішучий контрнаступ цьогоріч, повідомив він.

«У нас немає навіть 30% того, що потрібно. Основні плани щодо контрнаступу будуть вже в наступному році, коли вдасться накопичити запаси озброєння», — пише Financial Times.

Деякі представники української влади, за даними журналістів, бояться, що битва за відновлення контролю над Херсоном стане єдиним суттєвим контрнаступом до настання зими.

Троє чиновників кажуть, що обмежене постачання змусило Україну зосередитись на деокупації Херсона, а не на взятті позиції на Донбасі.

«Якщо ЗСУ звільнять Херсон, це дасть Україні імпульс і шанс відновити кордони», — вважає військовий аналітик аналітичного центру Royal United Services Семюел Кренні-Еванс.