В Луганській області окупаційні війська посилили мобілізацію

Окупанти повістки роздають у місцях скупчення людей, на ринках та в магазинах, а також під час громадських робіт із розбирання завалів.

В Луганській області окупаційні війська посилили мобілізацію
В Луганській області окупаційні війська посилили мобілізацію

На окупованій Луганщині ворог посилив насильницьку мобілізацію, долучені керівники відділів кадрів підприємств та вчителі.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«В окупованих містах Луганщини посилено насильницьку мобілізацію: долучені керівники відділів кадрів підприємств та вчителі. На Росії офіційно мобілізацію ще не оголошено, тому притоку нової сили звідти не вистачає, щоб компенсувати величезні втрати на фронті. Полювання на чоловіків призовного віку на окупованій у 2014 році території Луганщини триває вже кілька місяців», — зазначив він.

За словами Гайдая, ті в кого були гроші, вдавалося відкупитися від «мобілізації», однак потім за ними приходили вже із російської ФСБ.

Крім того, зафіксований випадок нападу на вчительку після її намагання вручити повістку.

«У Брянці… за тиждень мобілізували близько 300 осіб — розшукували на вулицях, зупинках, громадському транспорті. Аналогічна ситуація й в Кадіївці. У Луганську проводять бесіди із керівниками відділів кадрів підприємств, вимагають списки робітників чоловічої статі, зобов’язали для початку призвати по 10 осіб», — розповів Гайдай.