Глобальна енергетична криза спонукає до перегляду ядерно-енергетичних проєктів

Низка азійських країн відновлює інтерес до атомної генерації. Так, до прикладу на Філіпінах почали обговорення щодо відновлення роботи Батаанської атомної електростанції. Як відзначає Reuters, уряди в Європі та Азії розширюють свій парк атомних станцій, перезапускають реактори та повертаються до планів відновлення проєктів.

Глобальна енергетична криза спонукає до перегляду ядерно-енергетичних проєктів

США та Міжнародне енергетичне агентство заявили, що ядерна енергетика є критично ю для досягнення глобальних цілей щодо нульових викидів та забезпечення енергетичної безпеки.

Через те, що ціни на викопне паливо зросли після того, як росія розпочала повномасштабне вторгнення до України та припинила постачання природного газу до Європи, атомна енергетика може бути на порозі відродження золотого віку.

«Якщо ціни на викопне паливо залишатимуться високими протягом трьох-чотирьох років, я вважаю, що цього буде достатньо, щоб почати золоту еру ядерних розробок, особливо в Азії, оскільки саме там найбільше потреби», — сказав Алекс Вітворт, керівник відділу дослідження енергетики та відновлюваних джерел енергії в Азії в консалтинговій компанії Wood Mackenzie.