ЗСУ завдали росіянам втрат на Краматорському та Бахмутському напрямках

Російські збройні формування намагалися просунутись на Краматорському та Бахмутському напрямках, однак не зазнали успіху та були змушені відійти внаслідок дій українських захисників.

ЗСУ завдали росіянам втрат на Краматорському та Бахмутському напрямках
ЗСУ завдали росіянам втрат на Краматорському та Бахмутському напрямках

«Ворог продовжує ведення розвідки, не жаліючи особового складу. Розвідувальні групи противника були виявлені та знешкоджені в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут та Яковлівка», — повідомляє Генштаб.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Краматорська, Сіверська, Серебрянки, Григорівки та Спірного. Також росіяни завдали авіаційних ударів біля Григорівки та Івано-Дар'ївки.

На Слов’янському напрямку РФ обстрілювала райони Великої Комишувахи, Вірнопілля, Сулигівки, Рідного, Дібрівного, Грушувахи, Богородичного, Норцівки та Долини, також завдала авіаудари біля Залиману.

На Бахмутському напрямку російські збройні формування обстріляли військову та цивільну інфраструктури в районах населених пунктів Бахмут, Часів Яр, Соледар, Зайцеве, Яковлівка, Білогорівка та Бахмутське. Також застосували авіацію неподалік Бахмута, Яковлівки та Зайцевого.

Також росіяни намагалися вести штурмові дії неподалік Бахмута, Зайцевого, Яковлівки та Вершини, однак успіху не мали та відійшли.

На Авдіївському напрямку вдалося зафіксувати артилерійські обстріли поблизу Авдіївки, Пісків, Невельського, Красногорівки та Курахового. Окупанти завдали авіаударів біля Нью-Йорка, Красногорівки, Мар’їнки та Юр’ївки.

На Харківському напрямку РФ вели обстріли зі ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Зокрема, під ударом опинилась цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Золочів, Прудянка, Дементіївка, Питомник, Руська Лозова, Руські та Черкаські Тишки, Кутузівка, Старий Салтів, Чугуїв та Асіївка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках РФ продовжує обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Новомихайлівка, Костянтинівка, Шевченко, Оріхів, Мала Токмачка, Новоданилівка, Времівка, Новосілка, Білогір’я, Степове і Полтавка.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля російських військ зосереджені на утриманні займаних позицій і стримуванні просування українських військ. При цьому росіяни активно ведуть розвідку за допомогою БПЛА.

На Волинському та Поліському напрямках у положенні та діях росіяни без суттєвих змін. При цьому відзначається нарощування системи протиповітряної оборони.

На Сіверському напрямку РФ продовжує утримувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи військ Західного військового округу.

Наостанок у Генштабі зазначили, що корабельне угруповання противника в акваторії Чорного моря продовжує виконувати визначені завдання. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах і елементах інфраструктури на всій території України.