За фактами співпраці населення або громадян України з ворогом розпочато понад 1100 — Євгеній Єнін

Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

За фактами співпраці населення або громадян України з ворогом розпочато понад 1100 — Євгеній Єнін

«Зараз за фактами співпраці населення або громадян України з ворогом в його інтересах розпочато понад 1100 кримінальних проваджень. 193 особам повідомлено про підозру. Всі, хто має бути покараний — буде, і на нього чекає чи то суд Божий чи то суд український», — зазначив Євгеній Єнін.

Перший заступник міністра розповів, про долю кількох гауляйтерів на території тимчасово окупованої Херсонської області, які уже не зможуть здійснювати колаборантські дії. Він підкреслив, що в МВС бачать цілком прогнозовану історію колабораціонізму.

«Якщо надумав працювати з ворогом, маєш лише два розвитки подій: один — отримати підозру із усіма наслідками, інший — назавжди покинути світ. Причому отримання підозри не звільняє від останнього. Згадайте терориста „Гіві“, де він? А його друг „Моторола“? І таких зрадників, які відправилися на той світ — незліченна кількість. Очевидно, що терористи, які стають непотрібні Кремлю, помирають. Не вчить зрадників історія», — написав заступник міністра.

Він також повідомив, що пособникам росіян непереливки й на мирній території. Приміром, декілька днів тому у Волинської області поліцейські затримали жителя Луганщини, який прибув на підконтрольну територію України, і за гроші від військових рф, підшукував осіб, які мали скоїти вбивство військовослужбовців ЗСУ.