Німеччина змінила правила перебування українців в країні

У Німеччині з вересня розпочнуть облік безвізових днів, протягом яких українці перебувають у країні.

Перебування українців в Німеччині
Перебування українців в Німеччині

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на документ від влади ФРН.

Там опублікували зміни до правил перебування українців, які рятуються від війни у ​​Німеччині. Згідно з нововведеннями, з 1 вересня Німеччина розпочне облік безвізових днів перебування у країні.

Повідомляється, що до 31 серпня українцям дозволено перебувати у Німеччині незалежно від використання безвізу чи депортації. Проте ті, у кого до 1 вересня буде вичерпано безвіз, мають або залишити країну на 90 днів, або мати реєстрацію тимчасового захисту, щоб продовжувати перебувати в Німеччині на легальній підставі.

Відповідно, якщо перебування особи без віз у Німеччині закінчується до 31 серпня або цього дня, повинні оформити тимчасовий захист у Німеччині до 1 вересня. Українці, безвізове перебування яких у Німеччині закінчиться у проміжку з 1 вересня до 1 грудня, також мають подати заявку на реєстрацію.

«Якщо у вас є українське громадянство, перетин кордону на федеральну територію (Німеччини — Ред.) має бути спрощеним і має бути без бюрократії. З тим потрібно бути зареєстрованим відразу після в'їзду до Німеччини, наприклад, при подачі заявки на дозвіл на проживання в імміграційних органах. Таким чином, перебування в Німеччині має бути можливим для всіх постраждалих упродовж 90 днів без посвідки на проживання», — йдеться у документі.