Експерт розповів, чому досі не розпочався контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ може розпочатися в серпні.

Контрнаступ ЗСУ
Контрнаступ ЗСУ

Про це під час ефіру на i-ua.tv розповів політолог — міжнародник Володимир Воля.

«Можливо контрнаступ дійсно розпочнеться в серпні. Ще не вечір. Теоретично контрнаступ вже напрошується. Можна сказати, що ця тема висить у повітрі. З заяв Офісу Президента витікає, що поки недостатньо військової техніки. Проте добре, що про плани Генштабу знає лише невелика кількість людей. Всі публічні експерти лише теоретизують», — каже В. Воля.

За його словам, рф зараз намагатиметься утримати Херсонську область та частково Запоріжжя. Її задача зараз — не допустити втрати окупації на цих територіях.

«Інакше це буде поразка. Бо в кордонах рф буде важко подати, що поразки немає. Тобто росіян буде складно переконати, що все йде за планом. До речі, від термінів та планів захоплення всієї Донецької та Луганської області, залишилися лише наміри. Крім того, росіяни на Херсонщині опиняються у тій самій ситуації, в якій опинився Наполеон у Москві в 1812 році. Тобто в них порушені комунікації через Дніпро. Нагадаю, що Наполеонівська імперія впала. Армія чекала наступу, але почався її кінець», — підкреслює експерт.

За його словами, росіяни не знають, де будуть контрудари українських військ та починають смикатися в різні сторони.

«Тобто росіяни готуються оборонятися по всім напрямкам. Бо не знають, чи буде конрнаступ біля Ізюму, чи біля Мелітополя чи на Херсонщині. Не виключаю, що комбінації контрнаступу ЗСУ можуть розпочатися саме у серпні. Але не вірю, що правобережну Херсонщину вдасться звільнити до кінця серпня», — резюмує експерт.