Повною і найвищою перемогою українського націоналізму буде стан, коли російська імперія перестане існувати — Фаріон

Суть націоналізму полягає у створенні соборної, самостійної і національної української держави, зазначила сьогодні у нашому ефірі мовознавець Ірина Фаріон

Ірина Фаріон в ефірі телеканалу  I Ua.tv
Ірина Фаріон в ефірі телеканалу I Ua.tv

За словами мовознавиці, політичного і громадського діяча, в Україні потрібно заборонити все російське. Починаючи від московського патріархату, закінчуючи зарубіжною літературою у школах, де досі вивчають російських класиків.

«Російська література формує дикуна, варвара і нелюда.», — сказала Ірина Фаріон.

Найперше і найгловніше, що має зробити українська влада, а згодом і увесь світ — це визнати рф імперіалістичною, колоніальною та терористичною державою і засудити навіки такі її прояви.

«Саме Україна має очолити процес консолідації поневолених народів Москвою. Московія має пройти деконструкцію, демітарілізацію, декомунізацію і дерашизацію. Якби за це проголосувала Верховна рада України — це означало б, що в світі народилася надпотужна і надвільна українська нація»

Повною і найвищою перемогою українського націоналізму буде стан, коли російська імперія перестане існувати не тільки на на теренах України, а й взагалі на мапі світу.

«Верховна рада має проголосувати саме за декларацію і з такими політичними формулюваннями, які свідчать про реальне народження самостійного, політичного субєкта в самому центрі Європи»

Свобода народам, свобода людині — це основний принцип націоналізму. Без того повної перемоги Україна мати не може.

Рекомендовані публікації