Андрій Костін провів розмову з Прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом

Генеральний прокурор Андрій Костін провів першу онлайн зустріч з Прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом, у ході якої обговорили продовження співпраці для забезпечення об’єктивного розслідування міжнародних злочинів в Україні.

Андрій Костін провів розмову з Прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом

Генпрокурор висловив щиру вдячність особисто прокурору Каріму Хану та його Офісу за готовність до розслідування серйозних порушень міжнародного гуманітарного права з першого дня російського вторгнення. «Розслідування найтяжчих міжнародних злочинів, зокрема, злочинів проти людяності, геноциду та воєнних злочинів, скоєних в Україні, залишається головним пріоритетом для прокурорів та всіх правоохоронних органів в Україні», — наголосив Андрій Костін.

Прокурор Карім Хан підкреслив, що його команда та він готові і надалі працювати у партнерстві з Офісом Генерального прокурора для відновлення справедливості на засадах транспарентності, якісної комунікації та зі збереженням принципу комплементарності. Він також додав, що зацікавлений у швидкому розслідуванні, наскільки це дозволить обґрунтованість зібраних доказів.

«Наші прагнення та цілі співпадають», — запевнив Андрій Костін.

У ході зустрічі обговорили відкриття Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду в Україні. А також необхідні для продовження партнерства та забезпечення ефективного розслідування зміни в українське законодавство. Вони стосуються, зокрема, забезпечення діяльності Прокурора МКС та його команди на території України.

Генеральний прокурор ініціював обговорення питання щодо умов співпраці з Міжнародним кримінальним судом у конкретних кримінальних провадженнях, у яких вже проведена значна робота та зібрана достатня доказова база.

«Ми щодня працюємо на своєму фронті міжнародної справедливості задля того, щоб у кожному кримінальному провадженні зібрані докази та матеріали розслідування були настільки якісними, щоб вони відповідали найвищим міжнародним стандартам», — резюмував Генпрокурор.

Сторони домовилися проводити регулярні онлайн зустрічі для ефективної координації співпраці та узгодили проведення особистої зустрічі у близькому майбутньому.