В Україні зростає попит на електромобілі

У липні українці придбали та зареєстрували у 2,3 раза більше авто, ніж у липні торік, що на 64% більше показника червня цього року. Про це повідомили у пресслужбі Асоціації українських автомобілевиробників.

В Україні зростає попит на електромобілі
В Україні зростає попит на електромобілі

Загалом із початку 2022 року український парк електромобілів поповнили майже 5,9 тис. машин, що на 34% більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Зазначається, що частка нових авто у загальній кількості реєстрацій електромобілів у липні цього року становила 11%, тоді як у липні минулого року вона була на рівні 20%.

Найпопулярнішим легковим автомобілем на українському ринку електричних авто залишається Nissan Leaf.

На другому місці за популярністю опинилась марка Volkswagen е-Golf, третє місце посіла Volkswagen ID.4. Також до п'ятірки найпопулярніших електромобілів липня потрапили Renault Zoe та Tesla Model 3.

Читайте також


Україна на 80% може забезпечити внутрішній ринок власною рибою — Ігор Бузевич

В Україні відбулися зміни у нормативних вимогах до провадження господарської діяльності в галузі рибного господарства, а саме розведення риби. Саме через це почали страждати рибогосподарські підприємства. Що не так з режимом СТРГ, навіщо він потрібен і про перспективи забезпечення внутрішнього ринку власною рибою, журналісти i-ua.tv запитали у завідувача відділу вивчення біоресурсів водосховищ Інституту рибного господарства НААН України Ігоря Бузевича.