Українські дипломати влаштували ДТП у центрі Відня

ЗМІ повідомило про ДТП у Відні за участю п’яних українських дипломатів. МЗС уже розбирається.

У Відні сталася ДТП за участю нібито українських дипломатів — їхнє авто протаранило автомобіль німецьких туристів, які зупинилися на червоне світло.

Про це повідомило місцеве видання.

ДТП сталося у п'ятницю вранці на вулиці Рінгштрассе. За словами очевидців, до приїзду поліції у машині винуватця аварії відбулася зміна водія. Коли правоохоронці прибули на місце події, водій просто втік.

Проте невдовзі авто зупинили. 39-річний водій від алкотесту відмовився. 33-річний пасажир, який, за словами свідків, спочатку був за кермом автомобіля-винуватця ДТП, погодився на перевірку, яка показала результат у 2,32 проміле.

Внаслідок ДТП легкі травми отримали третій пасажир автомобіля-винуватця ДТП (35 років), а також 23-річний водій та троє його пасажирів (23, 27 та 27 років).

«Співпраця з правоохоронцями була обмеженою. І не дивно: як стало відомо Kronen з інсайдерських кіл, ці чоловіки — високопоставлені дипломати українського посольства», — зазначає видання.

Офіційно в поліції Відня підтверджують лише те, що водій автомобіля-винуватця аварії справді був п'яний.

«Якщо посольство України у Відні за власним бажанням не зніме з підозрюваних дипломатичну недоторканність, то п'яний бешкет залишиться юридично безкарним» — пише Kronen Zeitung.