В рф визнали, що розбирають літаки на запчастини

Через санкції Росії не вистачає деталей для ремонту літаків і вона розбирає одні лайнери для ремонту інших

В рф визнали, що розбирають літаки на запчастини

У Росії визнали, що займаються «канібалізацією» — розбирають літаки на запчастини для використання деталей під час ремонту інших лайнерів.

Про це розповів міністр промисловості РФ Денис Мантуров, 16 серпня, заявивши, що це світова практика.

«Перестановки [деталей] - це вигадка не нашої російської авіації, яка експлуатує техніку. Це світова практика для того, щоб забезпечити ритмічність обслуговування та експлуатації літаків: поки запчастина приходить, якщо є можливість використовувати — не хочу слово канібалізм — але з іншого літального апарату для того, щоб забезпечити виконання оперативно рейсів, то така практика завжди мала місце», — сказав Мантуров.

За його словами, російські авіакомпанії «просто звикли» використовувати іноземну техніку, яка тепер виявилася недоступною через санкції.

«Звичайно, ніхто не припускав, що будуть прийняті ззовні рішення щодо заборони використання іноземної продукції, яку нам так сильно пропонували, якщо не сказати слово „нав'язували“, всі ці 30 років», — заявив міністр.

Він також додав, що сьогодні все йде у штатному режимі, поставляються запасні частини, забезпечуються регламенти та ремонти.

Нагадаємо, 26 лютого влада Євросоюзу прийняла рішення про повну заборону на постачання та лізинг літаків, вертольотів та іншої авіатехніки до Росії, а також їх страхування та техобслуговування.

Рекомендовані публікації