Мінмолодьспорту спільно з профільним комітетом розробили перший законопроект, що врегулює сфери національно- та військово-патріотичного виховання

Верховна Рада України підтримала у першому читанні проект Закону «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності».

Це дозволить значно посилити утвердження національної ідентичності українців та протистояти внутрішнім і зовнішнім безпековим загрозам.

Потреба комплексного та системного врегулювання зазначених питань значно актуалізувалася після 2014 року, коли кілька регіонів України зазнали військової агресії та були окуповані російською федерацією. А сьогодні це набуває особливого значення.

Прийняття законопроекту сприятиме зміцненню національних цінностей, укріпленню безпеки та оборони держави, реалізації захисту прав та свобод людини, активній участі громадян у суспільному житті. Також усвідомленню того, що носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Україні є український народ, який в особі кожного громадянина відповідальний за майбутнє України.

Рекомендовані публікації