Київські психологи пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition

Психологи різних служб Києва пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition. Зазначена програма розроблена спеціально для роботи з ветеранами та постраждалими від війни. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Київські психологи пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition

Навчання стало можливим завдяки сприянню Посольства Ізраїлю в Україні та агенції MASHAV.

«Наші соціальні психологи пройшли навчання в Ізраїлі, де їх називають «офіцерами душевного здоров’я». Їхня методика роботи з ветеранами та постраждалими від війни напрацьована роками, адже Ізраїль живе у стані перманентної війни. Саме тому ми вирішили перейняти цей досвід. Перші 15 психологів вже повернулися з навчання і зможуть не тільки допомагати постраждалим, але й навчити своїх колег. Я дякую посольству Ізраїлю за сприяння в організації цього навчання. Маємо надію, що спільно ми зможемо продовжити подібні навчання для наших фахівців», – зазначила Марина Хонда.

Посол Ізраїлю Міхаель Бродський зазначив, що Ізраїль із першого дня повномасштабного російського вторгнення підтримує Україну і запевнив, що підтримка буде продовжуватися і надалі. Зокрема, і в навчанні українських фахівців.

«Ізраїль надає допомогу Україні в тих сферах, де сам має великий досвід. Це медицина, робота з людьми, які пережили травму, та інші. З першого дня створення нашої країни ми живемо у війні. І в цьому, на жаль, ми з Україною схожі. Ми будемо продовжувати співпрацю з містом та країною і готові допомагати також і в інших сферах», – розповів Міхаель Бродський.

Програма навчання передбачала професійні лекції, відвідання Центрів стресостійкості в різних куточках країни, досвід роботи з Zoo-терапією, Хібукі-терапією, робота з військовими, особливості реабілітації поранених військових, методи роботи з дітьми та людьми похилого віку. Крім того, фахівці відвідували лікарні, ознайомилися з медичною і психологічною допомогою в перші хвилини після обстрілів Хайфи минулого року, оглянули місце, де був розгорнутий пункт надання першою допомоги постраждалим.