Австралія забрала у рф землю, на якій понад 10 років будували нове посольство

Національне управління столиці Австралії (NCA) розірвало з росією договір оренди на землю, на якій мали збудувати нове посольство. У Канберрі кажуть, що росія занадто довго проводила будівництво, — повідомляє ABC Australia.

Австралія забрала у рф землю, на якій понад 10 років будували нове посольство
Австралія забрала у рф землю, на якій понад 10 років будували нове посольство

Землю у центрі Канберри надали в оренду у грудні 2008 року, а дозволи на будівництво видали у 2011 році. Росія обіцяла завершити будівництво упродовж 3 років, але не вклалась у терміни.

NCA вирішило забрати у росії землю, на якій вона не змогла завершити будівництво відповідно до домовленостей. В управлінні кажуть, що незавершене будівництво у преміальному кварталі столиці погіршують загальну естетику території. Рф має звільнити землю упродовж 20 днів.

Зараз посольство рф розташовується у передмісті Канберри. Чотири роки тому проєкт будівництва нового посольства оцінювався у 8,2 мільйона доларів. На території мали бути житлові приміщення та великий басейн.

Нинішні рішення, як запевняють у NCA, не стосується повномасштабного вторгнення росії в Україну. Забрати землю вирішили виключно через порушення договору оренди, — йдеться у повідомленні.